Monday, September 17, 2012

Sejarah Perkenalan & Pertemuan Kami...

Before that...I LOVE U SO MUCH HONEY!!! I do...dari dulu smpi skrg...didn't change a bit...dulu masa berpisah and ada bf lain pun u still in my heart...mgkn pasal 2 nda kekal sama itew2 org...suda jodoh kita honey...

As promise...smlm ada cakap di facebook yg aku mau cerita sejarah perkenalan kami...Aku cerita mcmna kami kenal ahhhh...and how...klo mo cerita 10 tahun punya cerita mmg kamu pun meluat2 kan...kita step by step...

As i said in Facebook...kami kenal melalui internet...zaman MiRC...yerp...chatting...di chat room...kamu ada???wagagaga....msti la ada kan...ada yg kenal..bercinta...berpisah...ada jugak yg kekal...nmpknya aku ni jenis yg kekal...wagagaga...Alhamdulillah...walaupun berpisah 2-3 kali la jugak...

Ok..let's start...aku masa 2 klo nda salah aku la...aku chat di room Sabah...klo mo ingat apa nick aku and dia mmg nda ingat la...wagagagaga...Aku chat masa itew di Center Point Kota Kinabalu...di tingkat 2 klo nda silap...Laukong lak masa 2 di tingkat 3...baru 1x chatting terus mau jumpa...lupa siapa ajak dulu...tp aku ni jahil...wagagaga...aku tnya dulu dia pakai baju apa...jumpa di mana...suda dia ckp, terus aku pura2 ckp "ala, saya di KK Plaza"...padahal sama bgnan..dia nda tau...bab aku nda ckp mana location aku masa 2...

Chat punya chat terus mo logout la...dia ckp mau p Yoyo Cafe...baru balik rumah...WAGAGAGA...aku ngan nakal nya logout and terus p Yoyo Cafe jugak bab mau check out mamat ni...ngeh ngeh ngeh...Masa 2 aku di temani kwn rapat aku yg aku anggap mcm adik suda...kepang kepung kami gaduh...berbaik jugak...kwn aku 2 pun mo tgk mcmna rupa laukong masa 2...so kami ngintai2 la...sebalik tiang2...wagagaga...Serious...mmg sebalik tiang2 di Yoyo Cafe Center Point(siapa biasa p CP atu tau la ahhhh)...wagagagaga...memandangkan laukong nda tau aku pakai baju apa or mcmna...so dia nda tau la itew aku...tp masih kami tgk dia di sebalik tiang...wagagagaga...

Turun jak...nampak...nampak org nya...jujur pulak org nya...mmg apa dia ckp dia pakai mmg betul...dia bukan jenis mo check out aku jak(bkn mcm aku kan...wagagaga)...and 1'st ayat kuar dari mulut aku...

"ALAHAI...NDA CUKUP KETINGGIAN!!! KECIK NYA ORG 2..."

wagagagaga...jahat kah aku?memandangkan aku ni ketegori tinggi...so mengutuk pulak...wagagaga...honey, i'm sorry...tp ney pun penah ba kutuk dear kan...wagagaga...nmpk jak, aku terus bla(sambil kutuk2...wagagagaga...honey...love u so muchhhhhh) ;p

TAPI...walaupun kutuk mengutuk...kami still friend di alam maya...mgkn 2 la petanda jugak kan...dari chatting, kami tukar fon num...dia pun selalu call(zaman senang curik line di public phone kan)...last2 ajak jumpa jugak...ya la...aku agak tertarik jugak sbnrnya dgn dia(serious...walaupun di kutuk2 aku memula tp AYAT dia atu la kasi lembut ni hati)...and kami atur la temujanji...siap pesan jgn terkejut tgk aku bab aku ni gedabak...

Tempat jumpa...di rumah sewa aku!!!! luar rmh la...mls mo kuar masa 2...dia dtg...tp 2 la aku suka laukong ni...jujur...Masa 1'st jumpa...aku tanya dia..."ko terkejut ka tgk saya?" dia jawab "nda la"...terus aku tnya lagi..."terkejut ba kan tgk badan saya??" laukong jawab "ya...bab suara ko dalam fon sedap di dgr..."... ADA KA LELAKI YG 1'ST DATE JUMPA TERUS JUJUR MCM NI???? mgkn pasal 2 la aku makin tertarik...wagagaga...

Aku pun jujur la ngan dia...aku ckp la aku ada intai dia masa di Yoyo Cafe ari 2...and aku ada jugak ckp aku siap kutuk2 dia...dia senyum jak...wagagaga...1'st date suda saling jujur...kali pasal itew jugak laukong trust aku...bab aku ni org yg jujur actually(siyok angkat bakul sdiri owhhhh)...wagagaga...lepas dari itew ada la call and jumpa lagi...nnt klo aku rajin, aku cerita lagi k...bab entri ni pasal titik pertemuan kami...wagagaga...

SEKIAN...TERIMA KASIH...

No comments: