Thursday, December 6, 2012

Kecik Hati...

Assalammualaikum...Apa kabar??? Ari ni aku rasa nak update...nak luahkan something...agak berkecik hati ngan someone ni...someone who i call best buddy...his one of my best friend...very2 close dulu tp lately mmg dah jarak...sgt2 jarak...didn't wish me birthday...raya...or what so ever...dulu msti tak lupa...

Aku akui...mmg aku pun tak de wish dia tapi aku tak wish bersebab...krdt aku sentiasa low...kadang ade krdt tgl RM1...kena simpan for emergency...nak sms laukong ke...nak call family back in Kuantan ke...Aku ni bukan la hidup kaya raya...so kena la berjimat cermat...cian laukong aku kuar keje balik lewat malam kadang...

Dia tak de dalam list friend list facebook...not even twitter...dia pun seperti menjarak kan je nak kawan ngan aku...ade la sekali dia sms...tp that was it...aku dok ikhtiar cari dia every way but it seems he don't want me to connect with him anymore...well...ok then...Aku dah biasa org dtg dan pergi ni...dah biasa sgt...

Now i'm married, bgs focus kat laukong, Rafa and the baby inside...coz mereka la kebahagian yg akan kekal hingga ke akhirnya...sesetengah kwn ni hanya kawan sementara...kawan yg Allah berikan tok menduga sejauh mana kesabaran kita menghadapi nya...

To that person, i'm happy that i meet u...tak pernah langsung nyesal...cuma apa yg di kesalkan adalah, kita tak serapat dulu...if only she know what happen... :( hope u take good care of urself and family...

Monday, December 3, 2012

It's December!!!!

Fuhhhhh... November langsung nda update apa2...sorry ging...aku kali ni kena morning sickness yg kaw2 la jugak...sgt sensitip ok hidung ni...semua benda buat aku mual...buat aku muntah...bila dah mual2 muntah ni biasa la...bdn pun lemah...bab 2 jarang on lappy...dok online guna hp NOKIA C3 aku 2 jak...mmg malas ngadap lappy...wagagaga...

So saja mo update..i'm 12 weeks pregnant...morning sickness still bermaharajalela...sabar jak la kan...wagagaga...klo rajin nnt update lagi ok... ;)

Tuesday, October 16, 2012

2'nd Pregnancy...

My oh my...baru berkesempatan mo update blog yg berkurun nda update...Sorry la ba...nnt aku story ahhh...ni mau cerita good news...I'm pregnant again...good news ka 2??? kali ada yg ckp express nya...wagagaga...well...nda plan pun mau anak dalam masa terdekat ni...plan pun 2014 tp Allah dah bagi rezeki awal...Alhamdulillah...


Baru jak 8 bulan yg lalu beranak kan Baby Rafa...tp dia dah ada adik...ada la kawan main2 dia ni... Skrg ni pregnancy still in an early stage...baru jak +- 5 weeks gitu...setakat ni belum buka buku kesihatan ibu...insyaAllah in 2-3 days lagi buka la...tgu my mum smpi then p klinik desa petagas...msti kena mrh nurse ni...wagagaga...

Anyway...doakan aku and baby dalam ni sihat2 yeah kwn2...dgn aku lagi yg sakit2 ni...mohon sgt doa dr korang...Thank u so much yg sudi doakan...Allah jak mampu membalas segala doa korang...Aminnnn...

Friday, October 12, 2012

Unexpected or expected...

Wagagaga...lama diam kan...ari 2 bgs dah hehari update...ni diam balik...Biasa la mood...kejap up...kejap down...Last week mmg sonok la...Sabtu jalan2 dengan Laukong p Kota Belud...Jumpa kawan laukong yg ada workshop sana...Bergerak dr KK dalam jam 10am gitu...smpi sana around 11.40am gitu la...Rafa sgt good girl...tdoooo...bgnnnnn...tdoooo...tak byk songgeh mcm p Kudat ari 2...


Sembang2 punya sembang, jam dah kul 4pm lebih...harus berangkat...bab nak sampi KK sebelum Maghrib...hasrat nak singgap rumah adik ku CT pun nda kesampaian bab tkt lmbt smpi KK...ye la...suda la jalan jauh...balik Maghrib...ada baby ni susah la ckit...kena byk ckit pantang...

On sunday lak...awal pagi suda sakit2...haikssss...ckit lagi nak mkn pain killer...nasib nda mkn... ;p sakit belakang mcm yg sakit hari 2...sakit sgt...pulak ari 2 dalam jam 1pm gitu nak p wedding reception adik ku Adeline...Congratz darling Ad...So so happy for u...k sambung...nasib la by 10am gitu dah ok sakit ni...Syukur sgt2 coz mau sgt attend the wedding...Mau jumpa all my adik2 junior dulu di KIK...diaorg la paling best and happening...nakal2 but sgt hormat org tua...klo org respek kita...kita pun automatik akan respek diaorg kan...love u girlsss...


So...expected to go to KB...mmg suda di plan 1 week earlier...but unexpected mau attend wedding Ad...bab mmg laukong pun free, ingat laukong ada keja luar...then inbox2 msg adik2 semua ckp diaorg dtg...so MUST go...and i'm so glad...

P/S = actually entries ni mau crita pasal benda lain...sepa paham, paham la ahhhh...sebalik meaning isi kandung entri ni...ada meaning lain lagi...sila figure it or sdiri... :p

Monday, October 1, 2012

A Bit Stress..

A'a...stress ckit...Rafa ni haaaa...nda mo mkn...5 suap jak terus nda mo suda... :(( susu klo minum 5-6 oz ok la jugak...ni susu pun mo 3 oz jak...Mcmna la badan mo tambah berat klo mcm 2...Suda mcm2 resipi and menu bagi dia...still nda mo mkn...smpi buntu kepala mo pk...

I miss this moment...Abis semangkuk Rafa mkn...
I guess mgkn sal gusi dia bengkak kot...pasal 2 ndak mo mkn...dia nda selesa ngan gusi dia...Rafa...plz eat...mummy so worried sweet pie...mcmna mo gain weight if u don't eat...minum susu pun around 3-4oz jak...klo 5-6oz ka ok lagi...

Friday, September 28, 2012

Happy 8 Month Jasmine Rafa!!!

Update ckit...ari ni tetiba teda mood so update yg pagi tadi punya hal...Pagi tadi Rafa ada appointment di Klinik Desa Petagas...Tak da injection apa2 cuma monitor weight, height and BMI...Seawal jak 7.30am lagi dah kuar rumah...smpi around 7.45...dkt je actually tp lama kat parking bawah bab panaskan enjen kereta...

Smpi jak terus berbaris nak ambik nombor...Alhamdulillah...dah no. 1 tok area Cyber City...jam 8 dah jumpa nurse...Berat terkini Rafa adalah 7kg...tgi pulak 71cm...BMI adalah underweight ckit...Nurse ckp normal bab dia still nak membesar but klo boleh nak biar BMI dia normal...

By the time 8.10am, dah dalam kereta otw balik rumah...tp ada singgah kejap beli mee goreng tok breakfast...kejap je singgah...sempat dia ttdo...jom la...layan pic Rafa...

Sleeping angel...masuk kereta terus ttdo...

Sgt nyenyak...aku ngan laukong berborak pun dia nda bgn...

Awake...

Opsss...terlebih suda...Hi uncle2...auntie2...

Thursday, September 27, 2012

Happy Birthday My Laukong...

Yerp...it's his birthday yesterday(26 Sept)...a'ahhh...yesterday...kelmarin dah wish bagai...cuma di blog je lmbt 1 hari...wagagagaga...mls nak logging blog kelmarin...so kita cerita seharian la yek...

Tepat2 mid-night, suda wish laukong...Harus la kan...dah laki kita di sblh...klo dia jauh pun tetap call punya and wish...dah nama laki...sape tak sayang laki oiiiiii...terutama laki yg sgt berkorban demi keluarga... :) bila dah wish, laukong cuma senyum and say thank's...bila tnya nak hadiah apa? dia cuma ckp dinner steak 2 suda cukup bagi dia(mlm 2 kitaorg p Giant beli bahan tok bt steak..)..ok...nasib laukong aku ni bkn jenis demand hadiah...sgt beruntung sana(dia ikut aku kot coz i never ask for any present)..dia tak tau aku ada plan something jugak...

Bgn pagi mcm biasa...dia main ngan Rafa...mmg rutin dia la mcm 2...pagi mmg masa dia ngan Rafa...dah kadang dia balik Rafa dah tdo...harus la spend time...aku tak nak nnt Rafa terlampau attach sgt kat aku and tak nak daddy nya...so kami bahagi2 la masa...Rafa klo ngan daddy nya mcm org bercinta okehhhh... mummy jealous sgt2...2 bf mummy la Rafa...ngeh ngeh ngeh...so pas 2 dia p la keje mcm biasa...

And the surprise la konon2 nya...Birthday cake...what is birthday without birthday cake kan...Wagagaga...aku tau mmg laukong akan terkejut...coz selama ni klo beli apa2 pun, msti laukong ikut...dah dia je driver aku...kan???wagagaga...so i've plan a surprise birthday cake for him and minta tolong Kak Tairiah to send it to my house...Kak Tai dah kali ke-3 dah berurusan ngan dia termasuk surprise cake ni...dia la bt cupcake tok Rafa 6 month old and Hari Raya cake request by my sis...so sesiapa area KK bulih try buzz Kak Tai di FB dia...sedap ba cake dia...price pun affordable...

Bila cake dah smpi...lega...tgl nak masak and surprise kan laukong je...nasib la laukong tak pelik...Laukong biasa balik rumah, dia akan straight buka peti sejuk and ambik air sejuk...tp smlm aku ready2 letak luar air sejuk masa dgr keta dia dah smpi...cake dalam fridge oiiii...wagagaga...siap jemput2 dia minum...wagagaga...pastu soh dia mandi la kan...nak dinner...masa 2 dok kukus ubi kentang bagai...aku sungguh berhati2 ok supaya laukong tak p kat fridge...

Habis je dia mandi...steak pun almost done...Aku surprise dia ngan cake...masa 2 dia dok main ngan Rafa...Aku pgl la dia...and tunjuk cake...senyuman itew...priceless ok...mmg tak dpt di beli...then dia mcm heran...mcmna cake ni ada cni??? siapa hantar??? terus aku ckp la...aku minta tlg Kak Tai hantarkan tok surprise kan dia...Wagagaga...senyum dia...senyuman 2 la yg paling berharga bg seorg isteri...Rasa bangga ba bab bt dia happy...jom layan pic pulak...

Laukong Birthday Cake...i request for a simple cake jak...tkt tak cukup budget...

The Steak...Lamb grill with black pepper as gravy.. Broccoli... cauley flower...carrot...potato...and the cake... Table for 2...

Yam Cake...yumyyyy....

My sweet angel Jasmine Rafa...ehhh...ni pic bonus ok...Pic taken 1 week ago...


:) laukong mkn tgl tulang ok...klo tulang bulih mkn confirm licin piring 2...Wagagaga...Alhamdulillah...misi tercapai tok buat special dinner for his birthday...Terima Kasih semua yg membantu...Tanpa anda, misi ini tidak akan tercapai...

HONEY, HAPPY BIRTHDAY...U'RE 34 YEARS OLD ALREADY AND LET MORE YEARS TO COME...AND U STILL LOOK YOUNG...WAGAGAGA..I LOVE U SO MUCH...AND I KNOW RAFA DO LOVE U TOO SO MUCH...U'RE OUR EVERYTHING...MAY ALLAH BLESS U, HONEY...MAY ALLAH PROTECT U...COZ WE NEED U SO MUCH...MUAH MUAH MUAH...